[MAANDAG TIP] #04:

7 tip voor een hogere nieuwsbrief click-trough rate

Het is geen geheim dat e-mailmarketing een bijzonder goede manier is om te verbinden met je klanten. Daarom zijn nieuwsbrieven ook zo populair. Een van de belangrijkste KPI’s bij het bepalen van succes voor een nieuwsbrief is de click-through rate (CTR).

Deze wordt gedefinieerd als: “Het aantal ontvangers van de e-mail die op één of meer links in een e-mail klikken en vervolgens op de website, blog of andere gewenste locatie van de zender terechtkomen.” De click-through rate bepaalt simpelweg het aantal clicks dat je mail genereert. Een hoge CTR behalen is niet altijd even gemakkelijk, maar wél altijd gewenst. Volg onderstaande tips om ook met jouw nieuwsbrief meer clicks te genereren.

ZO ZORG JE VOOR EEN HOGERE CLICK-THROUGH RATE

Hou het simpel
Mensen lezen nieuwsbrieven veelal ‘tussendoor’. Houd het dan ook simpel. Zorg ervoor dat de kernboodschap van je e-mail in enkele seconden duidelijk is.

Motiveer je lezers
Gebruik actief taalgebruik om de doelgroep aan te zetten tot actie. Ook deadlines zijn een handig middel om te zorgen dat lezers snel reageren.

Gebruik dezelfde link vaker
Voeg dezelfde link meerdere keren in. Een goede manier om dit te doen is niet alleen links invoegen in de lopende tekst, maar ook afbeeldingen clickable te maken. Een link aan het begin én aan het einde van een tekstblok heeft hierbij de voorkeur. Veel mensen lezen zich graag goed in voordat ze op een link klikken.

Maak eventueel gebruik van een follow-up
Heb je gemerkt dat een ontvanger actie heeft ondernomen op basis van je mail? Stuur snel een follow-up mail om deze actie verder te stimuleren.

Voeg een video toe
Video’s veroorzaken doorgaans veel engagement. Experimenteer eens met multimedia door een video in je nieuwsbrief in te voegen.

Kondig iets nieuws aan
Het woord ‘nieuw’ in nieuwsbrief komt natuurlijk niet uit de lucht vallen. Maak je lezers enthousiast met informatie die ze nog niet weten. Verspreid primeurs via je nieuwsbrief!

Gebruik knoppen
Knoppen zijn opvallender dan links in de lopende tekst. Experimenteer hiermee, en let goed op of je verschil in clicks ziet.

Bron: constantcontact.com

Mailchimp gratis online training

REGISTREER JE VOOR DE GRATIS ONLINE TRAINING MAILCHIMP

In de training laat ik zien..
• hoe je een account aanmaakt
• hoe je contactlijsten opmaakt en rangschikt in groepen
• hoe je een formulier maakt
• hoe je een template in eigen huisstijl opmaakt
• en hoe je uiteindelijk je eerste nieuwsbrief maakt en verstuurt