[MAANDAG TIP] #05:

8 quick wins voor een feestdagen proof mailing

De feestdagen staan weer voor de deur; een geliefd en effectief onderwerp voor e-mail marketing. Je kunt ervoor kiezen om een complete campagne uit te rollen, maar er zijn ook genoeg quick-wins om je reguliere nieuwsbrief een feestelijk tintje te geven. Voor alle marketeers die vijf voor twaalf bedenken “O ja, de feestdagen.. daar moeten we nog iets mee..” hieronder 8 tips:

1. Trek de aandacht met symbolen
Symbolen in de onderwerpregel van een e-mail trekken de aandacht en zorgen vaak voor net wat meer opens. Met een icoon in de vorm van een cadeautje, kerstboom of ster zet je gelijk de toon voor een feestelijke mailing. De website Facebook symbols geeft een mooi overzicht van geschikte symbolen. Kopieer hier een symbool, plak het in uw onderwerpregel en test uiteraard het resultaat.

2. Versier de nieuwsbrief
Met een paar visuele toevoegingen is uw nieuwsbrief al snel in de juiste sfeer. Denk aan iconen en afbeeldingen die te maken hebben met Sinterklaas, Kerst en Oud & Nieuw. Een donkere achtergrondkleur is daarnaast een goede sfeermaker en vormt een mooi contrast met sneeuwvlokjes en kerststerren. Waar haal je (gratis) beeldmateriaal vandaan? Een aantal handige bronnen zijn: iStock.com (betaald), shutterstock.com (betaald),  freeimages.com, smashingmagazine.com en flaticon.com.

3. Ga voor een ‘personal touch’
Een persoonlijke boodschap van uw medewerkers en personalisatie met gegevens van de lezer zijn aan te raden. Humor kan het ook goed doen, maar is soms moeilijk in te schatten of het echt bij iedereen aansluit. Bij twijfel kun je beter gaan voor een foto van uw medewerkers met een gepersonaliseerde gelukwens.

4. Steun een goed doel
Wat ook prima past bij de feestdagen is een goed doel. Het steunen van een goed doel laat zien wat uw organisatie belangrijk vindt en waar je voor staat. Het geeft lading aan uw organisatie als merk. Denk aan een actie zoals: “Besteed € 50,- en wij geven 10% aan een goed doel”. Een ander mooi voorbeeld is de mail van Luba Financieel. Zij doneren het geld dat ze uitgespaard hebben met hun digitale kerstkaart:

5. Geef cadeautjes
Cadeautjes en feestdagen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Bedenk een leuke winactie, geef korting of promoot tijdelijk gratis verzendkosten in uw nieuwsbrief.

6. Promoot het verlanglijstje
Zet je e-mail marketing in voor een webwinkel? Dan beschik je waarschijnlijk over een functie voor verlanglijstjes. Promoot deze functie met een leuke actie, want op die manier bereik je niet alleen jouw huidige nieuwsbrieflezers, maar ook de personen waarmee zij hun verlanglijstje delen.

7. Ga los met animaties
Dwarrelende sneeuwvlokjes, blinkende kerstballen, spetterend vuurwerk: de feestdagen bieden de vrijheid om los te gaan met (kitsch) animaties. Maar denk ook aan subtielere animaties die aftellen tot aan de feestdagen en hiermee de urgentie van een bepaalde promotie benadrukken. Tools die dit mogelijk maken zijn onder andere motionmailapp.com, onetosmile.com en niftyimages.com.

8. Benut social media
Ten slotte: wanneer het gaat om het versterken van relaties, vormt social media een mooie aanvulling op e-mail marketing. Het virale effect van social media is goed te benutten in een leuke winactie die je per mail verspreid. Laat jouw lezers hun meest originele kerstgroet via Twitter sturen en kans maken op een mooie prijs. Hiermee genereer je gelijk leuke content voor een opvolgmail.

BRON: WWW.MAILPLUS.NL

Mailchimp gratis online training

REGISTREER JE VOOR DE GRATIS ONLINE TRAINING MAILCHIMP

In de training laat ik zien..
• hoe je een account aanmaakt
• hoe je contactlijsten opmaakt en rangschikt in groepen
• hoe je een formulier maakt
• hoe je een template in eigen huisstijl opmaakt
• en hoe je uiteindelijk je eerste nieuwsbrief maakt en verstuurt