[MAANDAG TIP] #03:

De enorme invloed van kleur op conversie

Kleuren zijn essentieel voor een bedrijf. Het komt in alles terug: je logo, huisstijl, producten, uitingen en content. Een combinatie van kleuren zegt veel over je onderneming en heeft een grote impact op consumenten. Een kleur roept bepaalde associaties op bij je doelgroep. Een goede kleurenkeuze is dus van essentieel belang voor de conversie. Dat laat deze infographic duidelijk zien.

Kleur is een bepalende factor

De onderstaande visual (afkomstig van Kiss Metrics) legt uit hoe je kleuren kunt inzetten om je marketing en communicatie te verbeteren. Want kleur is bij bijna 93 procent van de consumenten een bepalende factor om een product wel of niet te kopen. Een andere studie toont aan dat consumenten bij het zien van een product in negentig seconden een mening vormen over dat item. Negentig procent daarvan is gebaseerd op de kleur.

Kleur is bij bijna 93 procent van de consumenten een bepalende factor om een product wel of niet te kopen.

Kleurkeuze bij mannen en vrouwen

Bestaat jouw doelgroep met name uit vrouwen? Of richt je je met producten op mannen? Heb je daarbij strategisch je kleuren uitgekozen? Wanneer je je wil richten op de vrouwelijke consument, dan zijn blauw, paars en groen een goede keuze. Bij mannen zijn dat blauw, groen en zwart. Gebruik geen oranje en bruin, want daarmee scoor je bij beiden groepen niet goed.

Bron: Frankwatching

Mailchimp gratis online training

REGISTREER JE VOOR DE GRATIS ONLINE TRAINING MAILCHIMP

In de training laat ik zien..
• hoe je een account aanmaakt
• hoe je contactlijsten opmaakt en rangschikt in groepen
• hoe je een formulier maakt
• hoe je een template in eigen huisstijl opmaakt
• en hoe je uiteindelijk je eerste nieuwsbrief maakt en verstuurt