[ BLOGTIP ] #17:

Facebook: advertentie afgekeurd. Teveel tekst!

Waarom is mijn advertentie afgekeurd?

Je campagne is aangemaakt, de doelgroepen zijn bepaald en de advertentie is helemaal naar wens opgemaakt! Je heb ontzettend hard gewerkt aan een mooie visual voor in je advertentie. En vergeet natuurlijk de teksten niet: goede teksten zin natuurlijk van groots beland. Nadat je veel tijd hebt besteed aan het opmaken van je campagne op Facebook, ontvang je van Facebook een e-mail: ”Je advertentie is niet goedgekeurd” of “Je advertentie wordt niet vertoond”.

Wat nu?
Te veel tekst

Enige tijd had te veel tekst op in je advertentie vooral consequenties voor je bereik, dus je advertentie bereikte niet je volledige doelgroep. Sinds kort is deze regel weer aangescherpt en is te veel tekst voor Facebook een reden om je advertentie niet te vertonen en dus af te keuren. De afbeelding voor je advertentie mag namelijk maar 20 % tekst bevatten.

Facebook advertentie afgekeurd

Facebook doet daar heel moeilijk over en kijkt heel nauw. Alles wat op tekst lijkt, soms ook een logo, is tekst. Ook tekst op je product bijvoorbeeld, telt mee. Of tekst op de achtergrond.

Er zit niets anders op dan de afbeelding aan te passen. Maar volgende keer kun je deze teleurstelling voorkomen, door natuurlijk erop te letten als je de afbeelding kiest of maakt.

MAAR, maak ook gebruik van de tool die Facebook jou biedt. Namelijk de controle afbeeldingtekst. Deze is er speciaal voor gemaakt om afbeeldingen te checken op tekst. Dus bij twijfel (of gewoon standaard) altijd even checken!

neem nu contact op

Herken jij jezelf hierin?

  • Online (betaalde) trainingen gevolgd, maar je merkt op dat het je eigenlijk teveel tijd kost.
  • Zelf uren besteedt aan het inrichten van je website, Mailchimp of zelfs je advertentiebeheer op Facebook zonder succes.
  • Je focus op jouw core business volledig kwijt.

Laten wij dan eens snel met elkaar praten!

Mailchimp gratis online training

REGISTREER JE VOOR DE GRATIS ONLINE TRAINING MAILCHIMP

In de training laat ik zien..
• hoe je een account aanmaakt
• hoe je contactlijsten opmaakt en rangschikt in groepen
• hoe je een formulier maakt
• hoe je een template in eigen huisstijl opmaakt
• en hoe je uiteindelijk je eerste nieuwsbrief maakt en verstuurt