[ BLOGTIP ] #21:

Facebook adverteren: een succes of niet!

De vraag die ik vaak hoor is: ‘waarom krijgt hij/zij wel zoveel aanmeldingen voor haar challenge?’ of ‘waarom heb ik maar 200 aanmeldingen in plaats van 1000?’.


Waarom heeft hij/zij wel meer succes?

Laten we ten eerste vooral STOPPEN met jezelf constant te vergelijken met een ander. Volg je con-collega, laat je inspireren en zorg dat je hier je voordeel uit haalt. Voor wat betreft de gedachten dat zij beter presteren: is dat wel echt zo? Op basis van welke feiten beweer je dit? Of komt het door het succesvol verhaal dat je via social media leest?

Marketingbudget

Laten we starten bij het begin. Jij hebt besloten dat je wilt gaan adverteren via Facebook, én nog beter: je gaat dit uitbesteden. Je verwachtingen zijn natuurlijk hoog en goede resultaten moeten behaald worden. De eerste juiste keuze die je hebt gemaakt is het zoeken van een professional die ervoor gaat zorgen dat je online gaat shinen.

Maar wat heeft er eigenlijk nog meer invloed op de resultaten:

  1. Voorgaande resultaten: deze nemen wij mee in de prognose voor de toekomst, maar nog beter: hier leren wij ook van. Let wel: het succes van vandaag is geen garantie van morgen.
  2. Advertentiebudget: op basis van het budget (en de resultaten in het verleden) is het mogelijk om een prognose te maken van het budget dat nodig is om bepaalde doelstellingen te behalen.
  3. Doelgroep: natuurlijk is het succes afhankelijk van de doelgroep die jij probeert te bereiken.
  4. Periode: sommige producten/diensten zijn afhankelijk van een seizoen. Houdt ook rekening met je concurrentie, bijvoorbeeld afgelopen januari werd je belaagd door alle Business Coaches die aan het adverteren waren om nieuwe trajecten onder de aandacht te brengen.
Facebook adverteren succes

De realiteit

De afgelopen drie weken hebben twee verschillende campagnes gelopen voor twee van mijn opdrachtgevers. Allebei een beperkt budget om te adverteren, maar wel de wens om minstens 1000 inschrijvingen voor de gratis challenge te behalen. Want tja, die en die heeft toch ook zoveel inschrijvingen gerealiseerd!!

Ik ben aan het rekenen geslagen. De campagnes lopen erg goed: we tonen de juiste advertentie aan de juiste doelgroep, alleen met het budget dat is aangegeven gaan we de 1000 inschrijvingen never nooit redden. Daarom laat ik zien dat op basis van de eerder gerealiseerde resultaten (het aantal klikken, de CTR, de CR van de landingspagina en kosten per conversie) het budget omhoog moet om de 1000 aanmeldingen (tegen lage kosten) te realiseren. En weet je wat nou zo leuk is? Beiden opdrachtgevers zijn ‘uit hun comfortzone gestapt’ en hebben het advertentiebudget aangepast en de resultaten zijn fantastisch! We zitten gemiddeld op € 0,90 per verkregen e-mailadres (gemiddelde kosten zijn € 0,30 – € 1,50 per e-mailadres). Het behalen van succes gaat niet over één nacht ijs, het kost tijd en heel veel commitment. Uiteindelijk gaat het om de meetbare resultaten. Staar je daarom niet altijd blind op wat je om je heen ziet gebeuren. Zij hebben ook geduld moeten hebben en keuzes moeten maken. Focus! Sta achter je product/dienst, durf keuzes te maken en heb geduld..

Quickscan

Wil jij ook meer succes behalen via social media? Mocht je na het lezen van deze informatie denken: JA! Dit is wat ik nodig heb. Maar wil je eerst kennismaken, wat natuurlijk heel goed is. Vraag een GRATIS 30 minuten consultancy call aan. Tijdens deze call maken wij kennis met elkaar en kunnen we sparren over de mogelijkheden.

Ook is het mogelijk om een Quickscan te laten uitvoeren. Vanuit de Quickscan optimaliseren we samen je Facebookpagina. Eén op één, tijdens een Skype consultancy. Dat werkt snel en effectief. Na de Quickscan weet je alle slimme trucs van Facebook en kun je zelf je bedrijfspagina effectief onderhouden. Vraag een Quickscan via Skype (60 minuten) aan.

neem nu contact op

Herken jij jezelf hierin?

  • Online (betaalde) trainingen gevolgd, maar je merkt op dat het je eigenlijk teveel tijd kost.
  • Zelf uren besteedt aan het inrichten van je website, Mailchimp of zelfs je advertentiebeheer op Facebook zonder succes.
  • Je focus op jouw core business volledig kwijt.

Laten wij dan eens snel met elkaar praten!