[spacer height=”20px”]

[ BLOGTIP ] #22:

Uitbesteden of zelf doen?

WAAROM IEMAND INHUREN, TERWIJL JE HET ZELF KUNT DOEN?

[spacer height=”10px”]
Sinds de COVID-19-pandemie uitbrak in Nederland afgelopen maart/april is in het bedrijf van mijn man veel gebeurd, wat resulteerde dat ik van de één op andere dag middenin het bedrijf stapte. Mijn man die het familiebedrijf sinds 5 jaar voortzet, bleek nog dagelijks terug te stappen in de vorige eeuw wanneer we het hebben over de bedrijfsvoering en manier van werken. Bij aanvang heb ik alle processen doorlopen, opnieuw (efficiënter, over- en inzichtelijker) ingericht, geautomatiseerd en een solide basis met structuur voor de toekomst neergezet. Na onze gezamenlijke afspraak met de accountant afgelopen week, mogen wij 2020 toeschrijven als het meest succesvolle jaar so far. En waarom?

Uitbesteden van taken! Waarom?
Wanneer je merkt dat je zelf op die vreemde plek bevindt tussen het nemen van alle beslissingen voor jouw bedrijf en het nodig hebben van een team -maar je kunt er geen betalen- dan wordt het tijd om een aantal van de projecten uit te besteden. Het is moeilijk om delen van je bedrijf los te laten, maar vertrouw me wanneer ik zeg dat ik je pijn voel. Als jij jouw bedrijf wilt laten groeien en grootschalig succes wilt vinden, moet je stoppen met het zelf kraken van elke taak.

Er is een rode draad die ik hoor, verweven in mijn ervaringen met ondernemers, die ik tijdens mijn gesprekken aanwakker met de vragen die ik stel. Ze weten niet wanneer het juiste moment is om bepaalde taken uit te besteden en ze kunnen niet beslissen welke taken ze moeten loslaten. In deze blog ga ik de “wanneer” en “wat” -fases van uitbesteden doornemen en vervolgens het grootste voordeel bespreken dat jij krijgt door los te laten.

Choose your battles
Merk je dat je regelmatig met één van onderstaande scenario’s te maken hebt, dan is het tijd om uitbesteding te overwegen. Door het gebrek aan kennis met betrekking tot administratie, automatiseringen en online projectmanagement, maakte mijn man het zich heel moeilijk om ‘easy’ zijn projecten te managen, op taakniveau als ook financieel. Daarnaast heeft hij een zestel FTE rondlopen die ook allemaal aangestuurd moeten worden. Door alles zelf maar te blijven (micro-)managen, bleek hem dit hem veel te veel tijd en geld te kosten en niet meer op te leveren. Dit kostte hem vooral zijn plezier in zijn werk, maar ook winst en groei.

Manon Kamp

Wanneer uitbesteden?
De tijd om specifieke taken uit te besteden, verschilt per ondernemer. Mogelijk heb je terugkerende taken die je wilt uitbesteden, of misschien wil je een beroep doen op een extern bedrijf of freelancer met een specifieke expertise – hoe dan ook, er zijn aanwijzingen waar je op moet letten om te herkennen wanneer het tijd is om uit te besteden.

• wanneer je alleen toekomt aan de dagelijkse werkzaamheden
• wanneer je geen tijd hebt voor (door-) ontwikkelen
• wanneer je voortdurend een specifieke taak voor je uitschuift
• wanneer een deel van jouw bedrijf kwaliteit mist (bijvoorbeeld door gebrek aan automatisering)
• wanneer het je aan kennis en vaardigheid ontbreekt

Zelf erkennen dat het ik de boekhouding moet uitbesteden was niet mijn probleem en de kennis dat ik het liever ook niet zelf wilde doen, maakte het overdragen van de controle er niet gemakkelijker op. Maar ik realiseerde me wel dat als ik wilde dat mijn bedrijf groeide, ik het moest loslaten en het ‘vuile werk’ moest gaan uitbesteden (ook bekend als: taken die ik niet begrijp of waar ik geen talent voor heb).

Wat ga je uitbesteden
Nu steeds meer van de Nederlandse werknemers freelance-mogelijkheden zien of hun ‘bijbaan’ serieuzer uitvoeren, is het mogelijk om bijna elke taak uit te besteden. Er zijn een paar regels om een ​​deel van jouw bedrijf over te dragen. Het is belangrijk om het verschil te begrijpen tussen iets niet willen doen en niet over de vaardigheden beschikken om het te doen.

Ik heb bijvoorbeeld geen supercreatieve schrijfgeest, dus het schrijven van blogs is een van die taken die ik aan de kant zal schuiven, totdat het absoluut moet worden gedaan. Ik erken echter dat de inhoud en zichtbaarheid naar potentiele klanten een kernonderdeel is van mijn bedrijf en een van de eerste kansen is om een ​​goede eerste indruk te maken, dus ik besteed het niet uit, ook al is het niet mijn favoriet.

Hier volgen enkele richtlijnen als het gaat om wat je moet uitbesteden:
• uitbesteden overslaan als de taak een kernonderdeel van je bedrijf is
• besteed taken uit die terugkomen en waar je geen tijd voor hebt (sociale berichten, boekhouding, enz.)
• plan tijd in je agenda om uitbesteed werk te beoordelen
• zorg ervoor dat de freelancer of derde partij affiniteit hebben met jouw bedrijf
• besteed taken uit die gespecialiseerde kennis vereisen (IT-ondersteuning, webdesign, online adverteren enz.)

Als je begrijpt wanneer en wat je moet uitbesteden, krijg je de tijd en mentale energie om je te concentreren op de groei van jouw bedrijf. Je bent je bedrijf gestart vanuit een specifieke visie, en uitbesteden geeft je de kans om opnieuw te bekijken hoe je wilt dat jouw bedrijf uitbreidt en impact heeft op klanten. Wat zijn enkele van de taken die jij gaat uitbesteden?

CONTACT

    Naam (verplicht)

    E-mail (verplicht)

    Onderwerp

    Bericht

    Met mijn inschrijving geef ik toestemming aan Manon Kamp om mijn gegevens te verwerken, op de manier zoals omschreven in de privacyverklaring.