[spacer height=”20px”]

[MAANDAG TIP] #10:

(online) Marketeers opgelet!

De meest romantische dag van het jaar is tevens ook een van de belangrijkste dagen voor (online) marketeers: Valentijnsdag! Dé dag waar velen gebruik van maken om hun liefde voor partner en/of naaste (nog) maar eens extra onder de aandacht te brengen. De een zoekt het mooiste boeket in al haar favoriete kleuren uit, de ander spendeert een half maandsalaris aan de meest romantische stedentrip. Een uitgelezen kans voor publishers en adverteerders om aantrekkelijke (Valentijn)promoties uit te zetten en de verkoopactiviteiten te stimuleren.

[spacer height=”5px”]

Viral Marketing!
Net zoals alle andere commerciële feestdagen biedt ook Valentijnsdag dé mogelijkheid om lekker ‘viral’ te gaan met jouw business en daarmee jouw SEO en PR een flinke boost te geven. Ter inspiratie – en om je alvast een stukje op weg te helpen – hebben we een aantal ideeën voor je op een rij gezet, zodat jij aankomende Valentijnsdag optimaal kunt benutten!

Whitepapers & Infographics 
Maak gebruik van data! Veel online shops hebben zeer uitgebreide data beschikbaar dat voor meerdere doeleinden ingezet kan worden. Door te verzamelen en te analyseren kun je je niet alleen een goed beeld van de industrie vormen, maar ook de opgedane informatie slim inzetten in de vorm van bijvoorbeeld een whitepaper. Dit kun je dan weer plaatsen op jouw website, of gebruiken in webinars met publishers of tijdens presentaties. Overweeg ook eens om jouw unieke content te verzenden naar relevante journalisten en media! Met inzet van de juiste pers en media kun je immers nog meer bekendheid rondom je merk creëren. Een aantrekkelijke en efficiënte manier om content te delen is door deze visueel te maken, bijvoorbeeld via een infographic. Vooral voor jouw PR is dit een uitermate goede zet, mits slim gedeeld natuurlijk.

Polls
Als publisher heb je misschien niet altijd toegang tot uitgebreide data. Maar dit betekent niet dat je geen interessante content kunt verzamelen en aanbieden! Heb je er al eens aan gedacht om je bezoekers er middels een poll bij te betrekken? Vraag jouw bezoekers over hun (online) koopgedrag voor Valentijnsdag: wat zijn ze bijvoorbeeld van plan te kopen en hoeveel geld verwachten ze uit te geven? Met de gewonnen informatie kun jij dan weer leuke content schrijven. Tip: het vergeven van een prijs helpt altijd goed om jouw bezoekers de poll/vragenlijst te laten invullen!

Manon Kamp

Maak vergelijkingslijstjes & ontvang backlinks
Mensen zijn gek op lijstjes! Helemaal als het gaat om vergelijkingslijstjes van verschillende producten en aanbieders, zoals bij Valentijnsdag: welke cadeaus worden het meest verkocht en werken het beste? Wie levert er op tijd en heeft het beste (cadeau)budget? Zoek goede bestaande lijstjes op, pas ze aan naar jouw believen en bied deze toplijsten en -vergelijkingen vervolgens aan aan je bezoekers! En niet alleen zullen je bezoekers je dankbaar zijn, het biedt je ook de mogelijkheid om backlinks van topadverteerders  te vragen die jij op je website hebt gezet.

Vergeet vooral de singles niet!
Valentijnsdag is vooral gericht op geheime liefdes en verliefde stelletjes, maar we moeten niet vergeten dat er natuurlijk ook veel vrijgezellen zijn die absoluut niet op deze zoetelijke dag zitten te wachten! Speel hier op in door bijvoorbeeld een Anti-Valentijnsdagcampagne op te zetten of door een ultieme lijst met cadeaus voor de levenslange vrijgezel te creëren voor ‘Valentijnsdag-haters’. Een mooie kans om jouw content via social media viral te laten gaan!

Bied unieke cadeau ideeën aan 
Iedereen is natuurlijk op zoek naar dat ene unieke cadeau dat het beste de liefde voor zijn of haar soulmate weerspiegelt. Door het aanbieden van producten die wellicht niet direct gerelateerd zijn aan Valentijn, bereik je de consument die op zoek is naar dat éne niet-standaard, unieke cadeau. Ook het aanbieden van lijstjes van unieke cadeaus kan een trigger zijn voor bezoekers naar jouw website!